Сьогодні в інформаційній зоні наші бібліотекарі провели інформ-хвилинку «Новинки книг». Була організована викладка книг з фонду читального залу. Представлені різноманітні книги з різних галузей знань: історія, психологія, мистецтво, політика. Ось деякі з них:

Книги «Брама Європи», «Забуті покидьки східного фронту», «Ялта. Ціна миру», автор Сергій Плохій — професор Гарвардського університету, один з провідних спеціалістів світу з історії України та Східної Європи.

«Спогади про другу світову війну», автор Вінстон Черчілль (1874 – 1965) — легендарний британський політик, двічі прем’єр-міністр Великої Британії, і водночас відзначений Нобелівською премією письменник та публіцист.

«Спогади про Другу світову війну» — найвагоміший внесок В. Черчілля у світову історичну літературу.

«Людина розумна», автор – доктор Юваль Ной Харарі, професор кафедри історії Єврейського університету в Єрусалимі.

Дослідження, що ламає усталені уявлення про земну історію від появи людини й народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки, і вас приголомшать неочікувані й сміливі припущення.

«Колапс. Чому одні суспільства занепадають, а інші успішно розвиваються» – науково-популярна книга американського еволюційного біолога Джареда Даймонда, в якій досліджуються причини занепаду людських суспільств. Професор географії та фізіології Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Джаред Даймонд є автором світових інтелектуальних бестселерів. У 1998 році Даймонд отримав Пуліцерівську премію за книгу «Зброя, мікроби і сталь», яка була присвячена аналізу причин успіху тих чи інших суспільств.

«Як дати дитині все без грошей і зв’язків»  – книга відомого психолога Дмитра Карпачова пропонує батькам унікальний спосіб спілкування з дитиною. Його книга побудована в форматі семитижневого тренінгу: виконуючи рекомендації і вправи, батьки зможуть краще пізнати свою дитину, знайти гармонію в сім’ї і переоцінити свою роль, як батьків.

«ДНК особистості» Девіда Брукса названа однією з найкращих книг року виданням The Economist. Визнана бестселером New York Times та Wall Street Journal, входить до списку мастрід Білла Ґейтса.

В користувачів була можливість ознайомитися з новинками книг, вони з цікавістю їх переглядали. Всі бажаючі можуть взяти ці книги додому з відділу читального залу.