Щорічно 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. З цієї нагоди у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбувся діалог з молоддю Рівненського ліцею № 12. Захід «Здолаємо туберкульоз разом» провела практичний психолог сектору профілактики та боротьби зі СНІДом центру соціально-значущих захворювань Рівненського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Тетяна Радченко.

Спілкування відбувалося у форматі питання-відповідь. Молодь дізналася історію відкриття збудника туберкульозу, вигляд мікробу під мікроскопом та інші історичні факти. Зокрема, розглянули долю видатних особистостей, які страждали від туберкульозу: Леся Українка, Вів’єн Лі, Шарлотта Бронте, Фредерік Шопен, Роберт Стівенсон, Мерседес Еллінек та ін.

Фахівчиня розповіла про властивості мікобактерії туберкульозу, шляхи передачі та механізми інфікування. Детально розглянули перші симптоми, клінічні ознаки хвороби, хіміорезистентність та групи ризику. Для молоді також продемонстрували просвітницькі відео для закріплення отриманих знань.

Дякуємо Тетяні Радченко за висвітлення корисної інформації для нашої молоді. До нових зустрічей у молодіжці!