Молодіжна бібліотека провела обговорення «Життя коротке, а мистецтво вічне» з нагоди 170-річчя від дня народження нідерландського художника-постімпресіоніста Вінсента Ван Гога для студентської молоді ВПУ №1.

Під час нашого «аrt-time» про генія, який випередив свій час присутні навчалися прочитувати картини, пильно дивитися на них та помічати сенси, які автор розповідає за допомогою фарб та зображень, образів.

Ведуча розповіла, що у Ван Гога була одна з найкоротших творчих кар’єр в історії мистецтва – лише десять років, проте обсяг його спадщини дивує, бо збереглося приблизно 1700 картин та ескізи, щоденники, листи. Сучасники вважали його повним невдахою, його талант помітило небагато людей, серед них брат Тео, вони і підтримували його у житті. Проте лише час відкрив світу усю геніальність митця і він став світовим художником, одним з найдорожчих. На жаль, після смерті.

Роздивлялися та обговорювали найвідоміші репродукції Ван Гога, вчилися розуміти сюжети, кольори, обговорювали біографію митця. Дякуємо молоді та викладачам за інтерес, увагу, активність!