4 квітня всесвітньо відомій американській співачці українського походження Квітославі Цісик могло б виповнитися 70 років, проте доля розпорядилася інакше та обірвала життя обдарованої музикантки за 5 днів до 45-річчя внаслідок хвороби та напередодні омріяних гастролей в Україні. Сьогодні, 11 квітня учнівська молодь школи №18 міста Рівного завітала до молодіжної бібліотеки на тематичний музичний захід приурочений ювілею та пам’яті Квітки Цісик.

Спікерка зазначила, що мрія Квітослави здійснилася, адже альбоми української класики записані Квіткою як подарунок Україні стали шедеврами непідвладними часу. Також вона розповіла, що Цісик була популярною виконавицею рекламних джинґлів у США (її хотіли чути у своїй рекламі найбільші корпорації), оперною та блюзовою співачкою, виконавицею українських народних і популярних пісень. Крім того,  володаркою рідкісного колоратурного сопрано з дуже широким діапазоном голосу, вміла співати «білим голосом» – своєрідною манерою жіночого фольклорного співу, яку можна почути в карпатських селах. Її батьки були післявоєнними емігрантами із Закарпаття.

Під час заходу послухали біографію Квітки Цісик, її музичні здобутки, зв’язок з Україною, найвідоміші альбоми та деякі з творів «Черемшина», «Два кольори», «Місто спить» та інші, переглянули відеоролики про неї.

Дякуємо усім учасникам заходу за вашу увагу та інтерес! Чекаємо знову у молодіжці!