23 квітня відзначаємо Всесвітній день англійської мови. В цей день, 23 квітня, літературні фани згадують великого драматурга –  Вільяма Шекспіра, котрий написав приблизно 37 п’єс, 152 сонети та багато ін. творів. Саме він вплинув на формування сучасної англійської мови, значно збагативши її лексику. А твори автора перекладено майже на усі мови світу.

Працівники бібліотеки долучилися до проведення  Клубу знавців англійської мови «Englsh  speaking club», організаторами якого є викладачі англійської мови Оксана Заєць та Олена Стрижеус.  Учасниками клубу є студентська молодь ВПУ №1.

         Для студентів було представлено виставку книг Вільяма Шекспіра «Вічна загадка Шекспіра», також спікерка розповіла студентам про цікаві факти з життя великого поета. Та зазначила, що завдяки його творчості з’явились такі популярні в повсякденній англійській мові слова як  «fashionable» (модний),  «one fell swoom» (одни махом ) та ін.

Студенти прочитали в оригіналі поезію Вільяма Шекспіра, а також  українські переклади поета. Зачитували улюблені цитати з його творів, які стали крилатими висловами.

Сподіваємось, що молодь і надалі буде цікавитись творчістю великого драматурга. Адже його поезія завжди були невичерпним джерелом інтелектуальної енергії та  творчого надхнення.