У відділі сімейного читання відбулася Психологічна студія «Сходинки взаємин» (для дітей з інвалідністю та їх батьків спільно із ГО «Шлях без обмежень»).

Була розмова на тему «Емоційне вигорання у мам дітей з особливими освітніми потребами». Психолог Людмила Пономаренко розповідала що таке «синдром хронічної втоми», які є ознаки емоційного вигорання і що впливає на його розвиток, які є методичні рекомендації для вирішення цієї проблеми, які є типи темпераменту, з якої причини необхідні різні емоції. Людмила Пономаренко зосередила увагу на таких моментах: nривожна мама = тривожні діти, життя – це балансування між добром і злом, чорним і білим, чарівної палички немає, тому потрібно щось робити.

Користувачі бібліотеки робили схематичну вправу «Дім моєї сили» для нормалізації емоційного стану і ресурсу: малювали будинок, вказували біля першого поверху свої корисні звички, біля другого поверху писали, чим пишаються, біля третього поверху зазначали, що приносить радість, на даху писали, хто або що їх надихає, вказували біля вікон риси характеру, які їм допомагають долати труднощі, біля дверей зазначали близьких і друзів, біля диму писали, що допомагає позбутися негативу, зокрема «випустити пар», а біля сонця вказували свої мрії і надії. Потім відвідувачі коментували малюнки, обмінювалися досвідом, ділилися думками. Після цього робили листівки і прикрашали їх квітами.

Діти та батьки з користю і цікаво провели час. Кожен мав можливість з’ясувати, як уникнути емоційного вигорання, як знайти внутрішню рівновагу, як визначити джерела натхнення.