📚

 Прийшов червень – спекотний, світлий, соковитий перший місяць літа, а в ньому не менше різноманітних цікавих літературний подій!У нашому відео ви дізнаєтеся про ювілярів, події, творчість українських та іноземних письменників та дотичних до літератури особистостей, митців.

📚
📍

 5 червня – 125 років від дня народження Федеріко Ґарсія Лорки (1898-1936), іспанського поета, драматурга, відомий також як музикант і художник-графік. Центральна фігура «покоління 27 року», один з найяскравіших і значніших діячів іспанської культури XX століття. Убитий на початку Громадянської війни в Іспанії.

📚
📍

  8 червня 1883 року в селі Миколаїв (нині – Львівська область) народилася Ольга Дучимінська – українська письменниця, поетеса, літературний критик, перекладачка, журналістка, народна вчителька, культурно-освітня діячка, одна з активних організаторів жіночого руху в Галичині, дослідниця фольклору, етнографії і мистецтва Гуцульщини та Бойківщини.

📚
📍

  15 червня народилася Проскурівна Марія Степанівна (1860 за іншими даними 1863) – українська письменниця кінця XIX першої третини ХХ ст., мати поета – основоположника українського футуризму – Михайля Семенка. Саме мати прищепила Михайлові Семенку в дитинстві любов до літератури.

Про ці та інші дати дізнавайтеся у нашому літературному календарі! 

😉