🐢 Террі Пратчетт – один із найвідоміших у світі письменників у жанрі фентезі. Тим, хто любить глибоку, іронічну і при цьому мудру і злободенну фантастику, слід читати його книги. А у нас їх достатньо, тому швиденько розбирайте! 💚📚😍
🐢 В 2003 році 15 творів Террі Пратчетта увійшли в список «200 найкращих книг за версією BBC». Він вважається одним з найталановитіших авторів фентезі, адже створив новий унікальний світ, який тепер обожнюють мільйони – Плоский світ або Дискосвіт.
🐢 Це диск, населений різними створіннями, що розміщений на спинах чотирьох слонів, які в свою чергу стоять на спині у величезної черепахи. Він обертається зі швидкістю один оберт раз на кожні 800 днів. Кожен рік поділений на 8 пір року (дві зими, дві весни, два літа і дві осені) і 13 місяців. Тиждень складається із 8 днів.
🐢 До циклу творів про життя на Дискосвіті входять: 41 роман (що діляться на 5 основних підциклів і є декілька книг, які не входить в жоден з них), 5 оповідань, 4 карти, 10 довідників та 1 кулінарна книга. Є ще 4 книги «Наука Дискосвіту», написані разом із Яном Стюартом та Джеком Коеном. Крім цього створені комікси, ігри, сценарії, п’єси, кілька мультфільмів та фільмів.
🐢Починати читати можете з будь-якого підциклу, адже у цьому ще одна особливість “Дискосвіту”.