В  улюбленій бібліотеці відбувся екшн-гід «Стій, приготуйся, йди», присвячений Міжнародному дню світлофора за участі шкільних офіцерів управління поліції в Рівненській області.

Модератор заходу розповіла про історію свята та важливість технічного пристрою-світлофора  у повсякденному житті кожного; про перші світлофори  та їх засновників; про появу таких пристроїв на теренах Західної Європи і України. Далі слово надалося експерту – старшому інспектору відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Рівненській області ДПП, старшому лейтенанту -Яні Сенчук.

Пані Яна продовжила розповідь про важливість світлофору для пішоходів та водіїв, грала з численною дитячою  аудиторією у гру «Світлофор» на швидше реагування на колір та його зміну- читачі були в захваті! Також пані Яна наголосила на важливості дотримання правил дорожнього руху  пішоходами, про штраф у разі їх порушення  – 255 грн (перехід дороги у невстановленому місці); розмовляли про тротуар, зебру, у якому віці дитині можна самостійно виїжджати на дорогу; про  обов’язковість носіння флікерів у темну пору дня; про автокрісла та бустери; про найбільш небезпечне місце в автомобілі та багато іншого.

Присутні мали можливість задавати багато питань з теми та отримали вичерпні відповіді на них, зокрема, і про роботу патрульних. Пані Яна також  продемонструвала роботу патрульної машини в дії і детально розповіла про етапи роботи  в різних ситуаціях. Малеча отримала море корисної та потрібної інформації у цікавезній формі. 

Жива бесіда, активність,  діалог та гарний настрій супроводжували увесь захід! Щира подяка Управлінню патрульної поліції в Рівненській області ДПП за таку цікаву та корисну співпрацю!