21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, який об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. З цієї нагоди фахівцями Рівненської обласної бібліотеки для молоді було проведено цикл заходів «Майдан. Ми пам’ятаємо цю дату» (до Дня Гідності і Свободи) для студентської молоді ВПУ 1 та РФКІТ .

Під час заходу спікерка розповіла хронологію цих трагічних подій, а також звернула особливу увагу слухачів на слова Олександра Довженка: «Ті держави здатні стати великими, в яких великі малі люди». Це сказано і про тих відважних студентів, які не побоялися протестувати владі, і учасників Євромайдану, яких не злякали кулі снайперів, і військових, що протистоять одній з найсильніших армій світу.

Відзначимо, що для учасників заходу було підготовлено відео-матеріали, що детально розкрили історичні події та масштаби трагедії, серед яких слайди з іменами героїв «Небесної сотні» у супроводі пісні «Пливе кача», відео-ролики «Добровольці Божої Чоти», «Нам осінь не сказала…», а також уривки з документальних кінофільмів про загиблих краян.

Молоді люди залишилися під глибокими враженнями. Дякуємо вам за увагу!