Рівненська обласна бібліотека для молоді провела захід до Дня пам’яті жертв Голодомору – «Скрижалі пам’яті: голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав». Інформаційна зустріч проведена для студентської молоді ВПУ 1.

                 Щороку у останню суботу листопада світ та вся Україна схиляють голову у пам’яті та скорботі  про чисельних  безвинних жертв Великого голоду, який на жаль, став частиною культурного коду українців.

                 На захід завітав Микола Рудковський – заслужений вчитель України та вчитель історії, який дуже фахово розповів про події 90-річної давності для студентів: причини, життєві історії українців, приклади, хронологію. Щиро дякуємо пану Миколі!

                 Сьогодні, коли росія веде жорстоку війну проти України історичні рани знову відкриваються, починають кровоточити та набувати нових страшних змістів. Адже росія робить те ж саме, що і робила тоді – знищує українців.

                 Молодь дізналася чимало історичних фактів. Розміри катастрофи уперто замовчувалися упродовж десятиліть, щоб світова громадськість не знала про справжній масштаб. 

                 Сьогодні, підкреслила наша бібліотекарка, ми знаємо як і весь світ, що голод був організований абсолютно свідомо і немає прощення за цей страшний злочин. Ми пам’ятаємо, єднаємося та переможемо! Дякуємо усім за увагу!