З-поміж усіх передноворічних свят найочікуванішим і найвеселішим є день Андрія Первозваного, яке відзначаємо 30 листопада після переходу на новоюліанський календар. З цієї нагоди у Рівненській обласній бібліотеці для молоді було проведено молодіжні Андріївські вечорниці спільно з учнями Рівненської ліцензованої початкової «Школи мрій».

          Андріївські вечорниці – це чи не найцікавіше традиційне свято, що крізь віки дійшло до нашого часу. За українським звичаєм, ввечері саме молодь збиралася на вечорниці, влаштовуючи на них усілякі дійства – ворожіння, забави і співи, куштування смачних вареників та інших страв.

          Ведуча події у ролі господині, як це було колись – старшої жінки, яка приймала вечорниці, розповіла учасникам чимало цікавого з історії та традицій свята. Звісно, кусали калиту! Дівчата на рогачі, а хлопці – на коцюбі!

Сьогодні молодь змогла атмосферно  відтворити обряди проведення українських вечорниць у бібліотеці. Вийшло весело,  активно,  пізнавально та зрештою смачно! Дякуємо всім!