Сьогодні у молодіжній книгозбірні відбулася особлива літературна подія «Презентація книги Ксенії Заставської  «Щедрик. Моя сповідь», адже у рамках свого українського та закордонного туру до нас завітала сама авторка (справжнє ім’я Оксана Присяжнюк). Вона є відомою українською письменницею, поетесою, а також сценаристкою з міста Одеси. Крім того, до нас завітала видавчиня та директорка «Видавничий дім «Простір» – Олена Нужна, яка модерувала подію. Послухати презентацію нової книги «Щедрик. Моя сповідь» прийшли студенти РФКІТ та усі охочі.

                 Історія відомого фільму «Щедрик» (історична драма, реж. Олеся Моргунець-Ісаєнко), що вийшов у цьому році написана українською сценаристкою Ксенією Заставською! Її романи давно відомі в усьому світі, пані Ксенія є авторкою романів «Талісман кохання», «Steck. Мереживо життя», «Veto на щастя», «Заломлення». Сценарні роботи збирають десятки номінацій та нагород.

                 Сьогодні у присутніх була справді унікальна нагода особисто поспілкуватися, поставити свої питання, ексклюзивно дізнатися про поточні творчі плани, почути деталі створення сценарію та його шлях до втілення у фільм. Це твір-спогади про створення кіносценарію, різних його версій та нюансів написання. Ще до появи наміру написати його, Ксенія Заставська ставила собі за мету спростувати рашиський міф про нібито створення леніним України. Історія створення українським композитором Леонтовичем «Щедрика» (у 1916 році), трагічна історія композитора та велика популярність твору в світі найкраще підійшла до реалізації мети.

                 Насамкінець пофотографувалися, а бажаючі отримали свої автографи. Щиро дякуємо усім за гарну подію! Запрошуємо ще до нашої бібліотеки!