У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася майстерка зі створення авторського чаю. Учасники дізналися чимало пізнавальної інформації про відомого рівненського травознавця Івана Носаля в рамках “Майстерні творчості «Parasolka». Саме його діяльність сьогодні була джерелом натхнення для нас!

Присутні на нашій події послухали та поспілкувалися про трави, які вони знають та бачать буквально щодня, але не завжди звертають увагу. Деякі із них куштували уже, а деякі навіть не здогадувалися, що можуть використовуватися в чаях та мають природні лікувальні властивості. Сьогодні діти обирали компоненти серед такого різнотрав’я: материнка, ромашка, липа, суничник, чорнобривці, цвіт глоду, м’ята, звіробій, чебрець та інші. Ведуча розповіла про Івана Носаля та його життя, ознайомила з його книгою “Від рослини до людини” та про цілющі властивості трав’яних чаїв, наприклад для заспокоєння.

Після цього ми розділилися на групи, щоб зробити свої різні чаї. Групи вирішували, які трави вони хочуть посмакувати та починали змішувати сушені заготовки. Після цього ми мали справжню дегустацію різних авторських чайних напоїв.

Усі чудово та затишно провели час. До нових зустрічей!

#ulibrv#Читайзнами#readcaster#щопрочитати#молодіжкарадитьпрочитати#молодьчитає

#молодіжказапрошує#твориморазом#цікаве#длямолоді#ulibrvрадить