З нагоди Дня знань у Рівненській обласній бібліотеці для молоді у рамках “Форуму для лідерів читання  учні 2-Б і 7-А класів ліцею №12 поспілкувалися на тему “Націю, яка читає , жоден ворог не здолає!”

З учнями поспілкувалися “Що для кожного з вас Україна”, після чого діти впевнено розгадували вікторину “Як добре ти знаєш свою країну?” , де пригадали українські звичаї і традиції, символи нашої держави.

Також діти розгадували кросворд.  Після цього бібліотекар розповідала про  російсько-українську війну, яку почала рф 2014 року, про наших героїв на передовій і про тих, хто допомагає з тилу. Усі разом ми пригадали, яка велика кількість українців загинули у цій боротьбі за нас та нашу країну та вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.

Щоб перевірити свої знання з історії та традицій свого народу, учні спробували свої сили і взяли участь у трьох турах вікторини. Бібліотекар провела такі тури, як «Ми – українці!», «Загадки» і «Швидше, швидше». Під час вікторини учні поєднували частини речення, щоб правильно утворити вислови, позмагалися у відгадуванні загадок, а також намагалися дати якомога більше правильних відповідей на поставлені запитання.

В кінці підбили підсумки і прочитали тематичні вірші про Україну. Бібліотекар і всі охочі учні декламували вірші «Любіть Україну» Володимира Сосюри, «Без верби й калини» Наталії Талиманчук, «Усе моє, все зветься Україна» Ліни Костенко, «Україні» Грицька Чубая і «Я так люблю тебе, Незламна Україно». Під час виховної години діти переконалися, що сила українців у незламності та єдності.