Рівненській обласній бібліотеці для молоді провели заняття в рамках «Молодіжного клубу фінансових ігор» для студентів Національного університету водного господарства та природокористування разом з викладачем Євгенією Срібною. Засновниця «Академії фінансової грамоти» Ольга Ігнатьєва змотивувала студентів обговорити тему “Фінансові цілі”.

Під час теоретичної частини відвідувачі бібліотеки дізналися, що фінансова ціль – це єдине, що мотивує відкладати гроші та боротися зі спокусою. Студенти з’ясували, що, визначаючи цілі, важливо записувати їх на папері, користуючись одним із правил керування часом: чого нема на папері – того не існує. Користувачі бібліотеки зрозуміли, що записані цілі люди досягають швидше.

Спікер поділилася такими актуальними порадами: фінансова ціль повинна бути вимірною і реальною; цілей повинно бути небагато; ціль повинна бути позитивно сформульованою.

Під час практичної частини студенти виконували вправу, а саме визначали фінансові цілі (короткострокові, середньострокові і довгострокові) та оцінювали ці записані цілі за методом SMART. Після цього поділилися на команди й описували довгострокову ціль за такими характеристиками методу SMART, як конкретність, вимірність, досяжність, доцільність, часові обмеження.

Ольга Ігнатьєва Академія фінансової грамоти