З нагоди Дня художника наші бібліотекарі запросили студентів першого курсу Рівненського вищого професійного училища №1 познайомитися  з творчістю відомого рівненського художника Георгія Косміаді. Також завітали бібліотекарі та бажаючі.

Учасники дізналися про відомого митця, який проживав та творив у Рівному. Завдяки працівнику ательє Дмитру Маслову ми дізналися про життєвий шлях Георгія, його творчість та вимушені переїзди. Багато інформації та творчих робіт митця зберегла та радо демонструвала у Рівному його вже покійна дочка Надія Георгіївна.

Георгій протягом життя створив близько 5000 картин. Працював у техніках олії, темпери, монотипії. Також викладав образотворче мистецтво у майже всіх художніх школах Рівного. Сам митець казав, що всі його учні вміють малювати. Він мав педагогічний хист та допомагав дітям проявляти себе і створювати свої шедеври. 

З початку ІІ світової війни вимушено переїхав до Німеччини, де прожив до своєї смерті. Коли потрібно було зібрати основні, найнеобхідніші речі – Георгій зібрав малюнки своїх учнів. У Німеччині він продовжив творити. Після його смерті деякі роботи до Рівного повернула його дочка. Тут вона відбудувала будинок та створила вже сучасне арт-ательє. 

У віці 90-та років продовжувала проводити екскурсії та заходи у ательє. Активно просувала та розвивала пам’ять про творчість свого батька. Усі учасники були активно включені у розповідь, розглядали та обговорювали витвори Георгія та фіксували різні цікаві для себе деталі. 

Раді розвивати відчуття мистецтва у молоді. Дякуємо за участь та проведення. До нових зустрічей!