2024 рік

2023 рік

Олександра Комісарова ― self-made

2022 рік

У виданні містяться матеріали про можливості створення інтерактивних елементів бібліографічних посібників, особливості проведення масових заходів і взаємодії з авдиторією із використанням онлайн платформ, а також інноваційні методи залучення вимушено переміщених осіб до бібліотеки.

Критико-бібліографічне есе «Письменники Рівненщини – лавреати літературних премій 2021 року» містить інформацію про Міжнародні, Всеукраїнські, обласні та районні літературні премії, короткі біографії письменників та поетів, які народилися, проживають, творять у нашому краї і удостоєні в 2021 році літературних премій.

Літературний подіум «Детективні історії Ксенії Циганчук» присвячений творчості молодої, талановитої письменниці Рівненщини, авторці детективів ― Ксенії Циганчук і продовжує серію видань «Покоління NEXT на літературній мапі Рівненщини».

Соціологічний моніторинг «Місце соціальних мереж у житті сучасної молоді» містить узагальнені матеріали однойменного обласного бібліотечного анкетування. Представлено дослідження актуальних форм комунікації та визначено кількість користувачів соціальних мереж й найбільш популярні сторінки та канали для комунікації серед осіб 12-35 років. У виданні розкрито їх роль у житті сучасної молоді Рівненської області.
Видання адресоване, учням, студентам, викладачам навчальних закладів, бібліотекарям, молодіжним працівникам та всім, хто популяризує свою діяльність у мережі Інтернет.

Електронне бібліографічне  видання «Педагогічна панорама : прес-моніторинг» включає анотовані бібліографічні описи статей з періодичних видань, що висвітлюють актуальні проблеми педагогіки, методику викладання навчальних предметів. Видання складається у поточному режимі, по мірі надходження документів.

 

Рівненський зоопарк: казка, яка постійно вдосконалюється

Бібліографічний покажчик підготовлений до 40-річчя заснування Рівненського зоопарку.
У виданні подається вступна стаття Олега Павлюка, директора Рівненського зоологічного парку, про історію створення та перших мешканців, незвичайні і цікаві екскурсії, різноманітні конкурси, що проходять в зоопарку. Список літератури включає книги, статті з періодичних видань та електронні ресурси.

 

2021 рік

Відкриваємо таємниці Острозької Біблії

Історико-краєзнавчий подіум створено до 440-річчя Острозької Біблії – унікального видання, що справило помітний вплив не лише на розвиток української культури, а й культури інших народів, які користувалися церковнослов’янською мовою.

Фантастичний та реалістичний світ Сергія Гридіна

Літературний подіум представляє творчість відомого письменника Рівненщини, майстра пригодницької, психологічної прози для дітей підліткового віку та молоді – Сергія Гридіна.

Кулінарна спадщина Рівненщини

Дайджест містить статті з інтернет-ресурсів про кулінарні традиції, гастрономічну карту області, кулінарні фестивалі, проєкти, гастроальманахи, які проходять на Рівненщині.

Педагогічна панорама 2021

Електронне видання бібліографічного прес-моніторингу «Педагогічна панорама» включає анотовані бібліографічні описи статей, що висвітлюють актуальні проблеми педагогіки, методику викладання навчальних предметів. Видання складається у поточному режимі, по мірі надходження документів. Адресоване педагогам, студентам, учням.

2020 рік

“чекаю… читаю… пишу… нікуди не поспішаю…”

Літературний подіум «чекаю…читаю…пишу…нікуди не поспішаю…» продовжує серію видань Рівненської обласної бібліотеки для молоді «Покоління NEXT на літературній мапі Рівненщини» та презентує читачам талановиту поетесу – Тату Рівну (Тетяну Сладковську).

Письменники Рівненщини – лауреати премій 2019

Критико-бібліографічне есе «Письменники Рівненщини – лауреати літературних премій 2019 року» містить інформацію про обласні та районні літературні премії, короткі біографії письменників та поетів, які народилися, проживають, творять у нашому краї і удостоєні в 2019 році Міжнародних, Всеукраїнських, обласних літературних премій.

Педагогічна панорама 2020 (IV квартал)

Бібліографічний прес-моніторинг «Педагогічна панорама» є щоквартальним випуском з серії видань «На допомогу навчальному процесу». Видання адресоване педагогам-предметникам, шкільним психологам, учням та студентам, бібліотечним працівникам.

Педагогічна панорама 2020 (ІІІ квартал)

Покажчик включає анотовані бібліографічні описи статей з періодичних видань за ІІІ квартал 2020 р., які багатоаспектно висвітлюють актуальні проблеми педагогіки, загальної освіти, інноваційного розвитку Нової української школи в складних умовах дистанційного та електронного навчання, пов’язаного з карантинними заходами безпеки освітнього процесу, містить кращий досвід освітніх інновацій, методику викладання навчальних предметів та ін.

Рівненщина без сміття

Прес-кліпінг «Рівненщина без сміття», присвячений екологічним проблемам Рівненщини, а саме проблемі збору та утилізації твердих побутових відходів і пошук можливих шляхів їх вирішення.

Педагогічна панорама 2020 (ІІ квартал)

Покажчик включає анотовані бібліографічні описи статей з періодичних видань за ІІ квартал 2020 р., які багатоаспектно висвітлюють актуальні проблеми педагогіки, загальної освіти, питання Нової української школи ― ключової реформи Міністерства освіти і науки, педагогічні інновації, методику викладання навчальних предметів та ін.

Болотні екосистеми Рівненщини

Видання має на меті поглибити та розширити знання про болотні екосистеми як складову частину природи рідного краю, виховувати почуття любові до природи, бережне ставлення до неї.

10 видатних бібліотекарів світу

Бібліографічний посібник присвячений видатним представникам однієї з найвідоміших та найпочесніших професій – професії бібліотекаря. Відомі вчені, письменники, філософи, математики, юристи, економісти, композитори, церковні діячі служили у бібліотеках. Вони жили в різні часи, в різні епохи, виконували різні обов’язки в бібліотеках, але всі вони вписали славні сторінки у розвиток бібліотечної справи, служіння книзі.

Найдавніша писемна пам’ятка Українського Полісся (до 500-річчя Нобельського Євангелія)

Вебліографічний дайджест «Найдавніша писемна пам’ятка Українського Полісся» (до 500-річчя Нобельського Євангелія) підготовлений з нагоди 500-річчя з часу написання найдавнішої пам’ятки краю, ювілей якої відзначатиметься 14 червня 2020 року.

Педагогічна панорама 2020 (І квартал)

Покажчик включає анотовані бібліографічні описи статей з періодичних видань за І квартал 2020 р., які багатоаспектно висвітлюють актуальні проблеми педагогіки, загальної освіти, питання Нової української школи ― ключової реформи Міністерства освіти і науки, педагогічні інновації, методику викладання навчальних предметів та ін.

2019 рік

Найкраще було..? Найкраще буде!

Літературний подіум «Найкраще було…? Найкраще буде!» продовжує серію видань Рівненської обласної бібліотеки для молоді «Покоління NEXT на літературній мапі Рівненщини» і презентує читачам талановитого, молодого поета – Юрія Матвійчука.

Педагогічна панорама (2019)

Покажчик включає бібліографічні описи статей з періодичних видань 2019 р., які багатоаспектно висвітлюють актуальні проблеми педагогіки, загальної освіти, питання Нової української школи – ключової реформи Міністерства освіти і науки, педагогічні інновації, методику викладання навчальних предметів та ін.

Письменники Рівненщини – лауреати літературних премій 2018 року

Бібліографічне есе «Письменники Рівненщини – лауреати літературних премій 2018 року» містять інформацію про обласні та районні літературні премії, короткі біографії письменників та поетів, які народилися, проживають, творять у нашому краї і удостоєні в
2018 році Всеукраїнських, міжнародних, обласних літературних премій.

Річки та озера Рівненщини

Бібліографічна розвідка «Річки та озера Рівненщини» продовжує серію бібліографічних видань «Еко-природниче краєзнавство». Видання має на меті поглибити та розширити знання про річки та озера як складову частину природи рідного краю, виховувати почуття любові до природи, бережне ставлення до неї.

Українки, які надихають. Жінки – науковиці.

Інформаційно-бібліографічний покажчик присвячений видатним українським жінкам-науковицям: Катерині Ющенко, Ніні Вірченко, Ларисі Масенко, Марині В’язовській, Марині Родніній, Ользі Михайлишин.