Виповнилося 150 років з дня народження Федора Штейнгеля (1870-1946). Разом зі студентською молоддю Рівненського коледжу економіки та бізнесу поринули у краєзнавчий екскурс.

         Молоді люди дізналися, що Федір Штейнгель був аристократом німецького походження, громадсько-політичним діячем Російської імперії та державним діячем Української Народної Республіки й Української Держави.  Втім, найважливіше те, що цей німецький барон був з українською душею. Як підкреслила спікерка – це людина, яка мала божий дар змінювати світ на красу.

Ведуча розповіла, що село Городок став для Штейнгеля другою батьківщиною за що пізніше  той віддячив краю багатьма безкорисливими та важливими справами. Наприклад, саме в Городку в 1896 році Федір Штейнгель реалізував свій давній задум – заснував перший на теренах України приватний світський музей змішаного спрямування (історичного, етнографічного й археологічного). Фактично він став базою наукового центру історико-краєзнавчих досліджень Волині. Та не лише це, адже він проклав у Городок дорогу, влаштував колективну читальню, чайну, оплачував навчання здібних учнів, допомагав сиротам, калікам, утримував двокласне училище, лікарню тощо.

Дякуємо аудиторії за ваш непідробний інтерес та увагу! До нових зустрічей!