До Міжнародного дня рідної мови Рівненська обласна бібліотека для молоді організувала для учнівської молоді спеціалізованої школи №15 цікаву лінгвістичну вікторину під назвою «Магія рідного слова».

Ведуча заходу розповіла про це свято та його відзначення у світі та Україні. А ще зазначила, що такий день є дуже важливий, адже усі люди є носіями певної мови, у ній зберігається власна неповторна культура народу до якої належить мовець. Учні дізналися, що Міжнародний день рідної мови відзначається щорічно починаючи з 2000 року. Це день, який також покликаний привертати увагу світової спільноти до зникаючих мов.

Під час другої частини ведуча разом із учнями розіграла лінгвістичну вікторину. У ній були вміщені різноманітні цікавинки, які сприяють розширенню лексичного запасу та оперуванню незвичними фактами про українську мову. Запитання викликали чимале пожвавлення та інтерес присутніх. За правильні відповіді переможці отримували невеликі солодкі презенти. Дякуємо всім за увагу та жваве зацікавлення!