У рамкахшколи майстерності «Бібліопрофі» у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося чергове заняття на якому ми обговорили тему кібербезпеки в інформаційному суспільстві.

Під час навчання слухачі розглянули етапи розвитку інформаційних технологій, визначили поняття «інформаційного суспільства» та сучасних веб-порталів. Спікер озвучив основні види кіберзагроз, серед яких кіберзлочин, кібертероризм, кібершпигунство й кібервійна із наведенням прикладів таких загроз у світовому просторі. Аудиторія розглянула законодавчі акти, що визначають основи забезпечення захисту життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства та держави, національних інтересів України у кіберпросторі.

Ведучий вказав основні правила кібербезпеки, наголошуючи на необхідності покращення навичок цифрової безпеки та медіаграмотності.

Тема є актуальною та корисною, адже захищеність кіберпростору забезпечує сталий розвиток інформаційного суспільства та цифрового комунікативного середовища. Дякуємо всім за увагу та активну участь!