З метою виявлення та розкриття яскравих, різносторонніх, творчих, ініціативних і талановитих працівників книгозбірні, підходів до обслуговування користувачів, популяризації читання і бібліотечних послуг у Рівненській обласній бібліотеці для молоді було проведено конкурс професійної майстерності «Б-фактор: битва бібліотечних колективів». Учасниками конкурсу стали бібліотечні фахівці структурних підрозділів молодіжки.

Протягом липня-серпня відбулася підготовка інформації, що детально відображає нові форми та концепції роботи, що були запроваджені бібліотекарями у період карантинних обмежень.

На наступному етапі конкурсу відбулася оцінка матеріалів членами журі за низкою критеріїв. До оцінювання нових форм та концепцій роботи фахівців молодіжки долучилися працівники бібліотек Рівненської області, письменники та громадські діячі.

Презентація результатів роботи структурних підрозділів РОБМ у період карантинних обмежень відбувалася у онлайн форматі на платформі Google Meet. Фахівці молодіжки поділилися позитивним досвідом промоції читання, популяризації електронної бібліографічної продукції та особливостями комунікації з молодіжною авдиторією у соціальних мережах. Актуальним питанням залишаються офлайн та онлайн  зустрічі з відомими рівнянами під час карантинних обмежень. Аудиторія розглянула також особливості ведення занять бібліотечного арт-класу та краєзнавчих екскурсій.

За результатами попереднього оцінювання та презентації досвіду роботи, переможцями конкурсу було визначено:

І місце сектор періодики із формою роботи «Офлайн та онлайн зустрічі з відомими рівнянами під час карантинних обмежень»;

ІІ місце відділ маркетингу та методичної роботи із формою роботи «Молодь на зв’язку. Комунікування з молодіжною аудиторією через соціальну мережу Instagram»;

ІІІ місце інформаційно-бібліографічний відділ .з формою роботи «Відеоконтент, як засіб популяризації електронної бібліографічної продукції» та відділ сімейного читання з формою роботи «Кольорові пальчики». Дякуємо усім за активне долучення до конкурсу.