З нагоди Міжнародного дня рідної мови молодіжна бібліотека організувала мовознавчу вікторину для учнівської молоді, зокрема до нас завітали учні із школи № 15 міста Рівного.

Ведуча гри одразу ж запитала аудиторію, чому взагалі важливо відзначати це свято. Думки були різними, проте усі правильними. Якщо узагальнити, то молодь відповіла, що цей день потрібен, бо саме українська мова є нашою рідною, а тому її оберігання – це важливо для всіх, хто проживає в Україні.

Спікерка розповіла чимало цікавого. Близько половини мов, які зараз існують у світі знаходяться під загрозою зникнення, а разом з ними зникають релігія, історія та культура певних народів чи груп. Саме мова відображає ці складові.

Вікторина передбачала різноманітні запитання про дуже цікаві факти чи особливості української мови. Ми старанно фіксували хто ж перший встиг підняти руку і нагороджували за правильну відповідь невеликим солодким трофеєм. Приємно, що всі взяли участь і були справді активними. Дякуємо та до нових зустрічей!

Share: